м. Тернопіль, площа Героїв Євромайдану, 9
+380 67 82 777 44 або Замовте зворотний дзвінок
Пн–Пт з 10:00 до 18:00, Сб з 10:00 до 15:00
Дитяча та доросла стоматологія Нечай
Запишіться на прийом у нас на сайті: це зручно та швидко ↑

У якому віці найкраще звернутися до лікаря-ортодонта?

На першу консультацію до лікаря-ортодонта дитину слід привести у віці 2,5–3 років, коли вже сформувався молочний прикус. Це особливо важливо, якщо у дитини є шкідливі звички і якщо малюк не відмовився від соски або пляшечки з соскою до двох років.

Вік від 6 до 12 років вважається оптимальним для початку ортодонтичного лікування, позаяк у цей час настає період змінного прикусу, коли молочні зуби змінюються постійними. Саме в цей період уже можна чітко побачити всі аномалії прикусу у дитини. Тому у 6–7 років дитину вже варто записати на консультацію до ортодонта чи дитячого стоматолога.

У 10–12 років змінюються останні молочні зуби. У цей період сповільнюється ріст щелеп, і місця для постійних зубів може не вистачати. Якщо в цей період не звернути увагу на порушення, викликані сповільненим зростанням щелепи (зуби прорізуються поза межами рівної лінії зубів), то вже в 13–14 років зуби почнуть скупчуватися і викривлятися.

Для виправлення цієї проблеми лікарі рекомендують лікування трейнерами для дітей віком 6–10 років. Трейнери не тільки остаточно позбавляють шкідливих звичок, а й тренують лицьові та ротові м'язи, вирівнюючи зубний ряд.

Ортодонти-професіонали радять батькам вчасно консультуватись з лікарями-ортодонтами: краще запобігти захворюванням і позбутися шкідливих звичок у дитячому віці, ніж потім проводити складне лікування в дорослому.

Джерело: ortodontiya.com

Ще статті

Made on
Tilda