м. Тернопіль, площа Героїв Євромайдану, 9
+380 67 82 777 44 або Замовте зворотний дзвінок
Пн–Пт з 10:00 до 18:00, Сб з 10:00 до 15:00
Дитяча та доросла стоматологія Нечай
Запишіться на прийом у нас на сайті: це зручно та швидко ↑

Не відмовляйте собі у задоволенні!

Для того, щоб наше фізичне здоров'я було відмінним, ми повинні пам'ятати про хороший психологічний стан, який передбачає почуття радості, щастя, любові, задоволення. І відмовляти собі у цьому не варто.
Ви справді вважаєте, що спожита цукерка може зашкодити вашим зубам? Ви справді впевнені, що зруйновані зуби — це наслідок того, що ви поласували шматочком улюбленого печива?

А як щодо РЕТЕЛЬНОЇ гігієни ротової порожнини двічі на день з використанням флоса, йоржиків, ополіскувачів, якісної зубної пасти та правильно підібраної щітки (яка змінюється кожні 3–5 місяців)? А ще — не менш важливо — вміти правильно чистити зуби: похід до ванної і повернення звідти через 45 секунд хорошою гігієною не називається :) Звісно, окрім ретельної домашньої гігієни, потрібно двічі на рік відвідувати стоматолога для проведення якісної професійної чистки.

А чи ваш стоматолог коли-небудь виділив достатньо часу (хоча б 30–40 хвилин), щоб навчити вас правильним рухам зубною щіткою, навичкам користування флосом чи йоржиком? І чи справді ви повністю відмовитеся від солодкого, якщо він, ваш навіть найавторитетніший стоматолог, заборонить вам це вживати? І що більше ніколи жодної цукерочки, і навіть жодного шматочка тортика на дні народження, і навіть тістечка з коліжанкою при каві?

Не піддавайте себе таким тортурам! Життя чудове, і наші рецептори нюху, смаку, дотику, зору потребують постійного вдоволення. Тому НЕ ВІДМОВЛЯЙТЕ СОБІ У МАЛЕНЬКИХ РАДОЩАХ! :) Але, окрім цього, не забувайте про ретельну домашню гігієну ротової порожнини і, звісно, професійну гігієну у стоматолога двічі на рік.

Текст і фото Наталії Нечай, стоматолога, який не забороняє солодощі (в розумних кількостях і за дотримання рекомендацій).
А ви довірилися б стоматологу, який рекомендує солодке?

Ще статті

Made on
Tilda