м. Тернопіль, площа Героїв Євромайдану, 9
+380 67 82 777 44 або Замовте зворотний дзвінок
Пн–Пт з 10:00 до 18:00, Сб з 10:00 до 15:00
Дитяча та доросла стоматологія Нечай
Запишіться на прийом у нас на сайті: це зручно та швидко ↑

Чорний наліт на зубах, або наліт Прістлі

Чорний наліт на зубах дітей зазвичай викликає у батьків великий переляк. Та невже і справді темний пігмент є таким страшним «монстром», яким собі уявляють, чи варто цього боятись?
Цей неспецифічний бактеріальний наліт іще називають нальотом Прістлі. Чорний пігмент є результатом життєдіяльності особливих пігментноутворювальних бактерій, які розвиваються у ротовій порожнині дитини.

Варто сказати, що фахівці ще не знають точну причину настільки активного розмноження цих мікроорганізмів у дітей. Найчастіше появу нальоту пов'язуть з проблемами шлунково-кишкового тракту, зміною клімату, застосуванням відварів трав чи сиропів, прийомом препаратів, зокрема тих, що містять мідь або залізо. А тому проконсультуватися з педіатром і гастроентерологом зайвим не буде.

Що стосується зубів, то чорний наліт для них — це насамперед естетична проблема. Втім його присутність може шкодити яснам і приховувати карієс.

Зчистити такий наліт у домашніх умовах практично неможливо. Нальоту можна позбутись на прийомі у стоматолога за допомогою професійної чистки. Але будьте готові: є досить висока ймовірність його повторної появи, а тому процедуру може знадобитися повторити.
Зубки до та після професійної гігієни, проведеної нашим дитячим стоматологом Наталією Нечай.
У більшості дітей чорний наліт на молочних зубах може зникнути з віком без лікування, до того ж на постійні зуби він переходить вкрай рідко. Проте якщо ви хочете, щоб у ваших діток якнайшвидше знову з'явилась впевненість у собі та бажання всміхатися, довіртеся дитячим стоматологам. Вони зроблять все професійно, безболісно та якісно.
До речі, при запису на сайті огляд і консультація наших дитячих стоматологів безкоштовні:

Ще статті

Made on
Tilda