м. Тернопіль, площа Героїв Євромайдану, 9
+380 67 82 777 44 або Замовте зворотний дзвінок
Пн–Пт з 10:00 до 18:00, Сб з 10:00 до 15:00
Дитяча та доросла стоматологія Нечай
Запишіться на прийом у нас на сайті: це зручно та швидко ↑

Як залучити дитину до чищення зубів?

Чому діти не люблять чистити зуби? Тому що це нестерпно нудно. У світі повному відеоігор, мультиків та іграшок ніхто не хоче витрачати час, стоячи перед дзеркалом у ванній і чистячи зуби. Як же тоді залучити дітей до чищення зубів? Нижче наведені декілька хитрощів, які, сподіваємось, допоможуть вам у цій нелегкій справі.

1. Тримачі для зубної щітки
Перший спосіб залучення дітей до чищення зубів ― разом придбати симпатичні тримачі для зубної щітки. Також дозвольте дитині самій вибрати й зубну щітку для себе. Дозволяючи самостійно приймати рішення, ви прищеплює їй почуття відповідальності.

2. Дитяча зубна паста
Вибір зубної пасти безпосередньо пов'язаний з першим пунктом. Нехай дитина вибере пасту із запахом і малюнком на тубі, які їй сподобаються. Крім того, деякі фірми випускають зубну пасту в незвичайних тюбиках, наприклад, у вигляді тварин.

3. Гра
Маленьку дитину можна залучити до чищення зубів грою. Наприклад, запропонуйте їй почистити зуби її ляльці. Також можна допомогти почистити зуби мамі, а вона зі свого боку допоможе почистити зубки дитині.

4. Заохочення
Купуйте спеціальні таблетки, які допомагають виявити наліт на зубах за допомогою фарбування. Вони покажуть, наскільки добре дитина виконала свою роботу. Якщо добре ― за це можна заохотити.

5. Таймер
Важливо, щоб діти витрачали необхідну кількість часу на чищення зубів. Найпростіше це зробити, купивши таймер. Це допоможе їм засвоїти, скільки часу потрібно для правильної гігієни порожнини рота. Наявність таймера допоможе дітям відчути себе більш незалежними і дорослими, а також гордими за свої досягнення.

6. Особистий приклад
Ніколи не забувайте: все, що ви робите, перебуває під постійним наглядом ваших дітей. Діти зазвичай копіюють своїх батьків. Тому, якщо батьки дотримуються гігієни порожнини рота, то і дитина, швидше за все, буде це робити.

Джерело: kakotvet.com

Ще статті

Made on
Tilda